Puheeni Vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa 20.11.:

Hei kaikille ja terveisiä Vantaalta! Vantaa on iso pääkaupunkiseudun kaupunki, joten olosuhteet muullekin kuin tunkkaiselle politiikalle pitäisi meillä olla olemassa. Meidän omat asiamme eivät tälle puoluevaltuuskunnan foorumille periaatteessa niin kuulu, mutta nyt on esimerkkinä pakko mainita ajankohtainen asia. Vantaalle on parhaillaan valmistumassa uusi strategia, joka sitten ohjaa kaupungin toimintaa. Tuhannen taalan paikka siis!

Perussuomalaiset ovat tehneet seuraavia muutosesityksiä. Nämä kuvastavat hyvin sitä kenttää, missä Vihreät yleisesti joutuvat tällä kaudella kunnissa liikkumaan, ja tämä minua pelottaa.

  • Ensiksikin tietysti kaikki kohdat missä mainitaan Vantaan tuleva ratikka. -> POIS
  • Ilmastonmuutos uhkaa maapalloa. -> POIS
  • Lasten, nuorten ja aikuisten ympäristövastuutaitoja ja -tekoja lisätään kasvatuksen, oppimisen ja osallisuuden keinoilla -> POIS
  • Strategiakaudella työskennellään kuntalaisten ravitsemustottumusten kehittämiseksi. -> POIS
  • Hyvä ja monipuolinen keskustaverkosto vähentää liikennettä ja hiilipäästöjä. -> POIS
  • Työntekijöissä tulee entistä enemmän tulevina vuosina olemaan maahanmuuttajataustaisia henkilöitä. Tämä edellyttää kykyä toimia erilaisten ihmisten kanssa yhteistyössä ja asettaa myös työyhteisöt pohtimaan kuinka tukea esim. suomen kielen kehittymistä arjessa. -> POIS!!! (kolmella huutomerkillä)
  • Ja myös: Monikulttuurisuus ja vieraskieliset vantaalaiset huomioidaan. ->POIS

Ja: tätä mieltä oleva porukka ei ole enää yksin eikä yhtään hauska veijari, ja noistakin poistoehdotuksista jotkut saattavat mennä läpi.

Nuo näkemykset, jotka vaikuttavat suoraan ihmisten arkeen, ovat saamassa koko ajan enemmän voimaa alleen, myös aluevaaleissa. Eduskuntavaalitkin ovat edessä. Minua oikeasti pelottaa, vaikka haluankin olla optimisti. Minua pelottaa tämä ilmapiiri. Jokainen Vihreä ympäri Suomen tarvitsee nyt koko tämän meidän jengin, ja kaikkien muiden Vihreiden apua.

Kiitos!