Käytiin jakamassa vaalimainoksia Hakunilan ostarilla.

Minä tykkään vanhoista ostareista. Ne ovat usein tarkkaan harkittuja oman aikansa luomuksia ja kaupunkikuvallinen idea matalissa 60-70-luvun ostareissa on ollut hyvä: tuoda matalampi keskuskohta korkeampien kerrostalojen väliin. Mutta Hakunilan ostari ei enää nykykunnossaan ja -paikassaan ole osana mitään suurempaa ideaa, saatikka arkkitehtonisesti mitenkään erityinen. Sanotaan suoraan: rumahan se on.

Hakunila on yksi niistä Vantaan paikoista, missä kehittyminen on jäänyt junnaamaan paikallaan. Hakunilan kaavarunko muutaman vuoden takaa visioi uudenlaisista liikennejärjestelyistä alkaen kaikenlaista hienoa. Nyt on uusi ratikan varren kaavarunko tekeillä, ja kaikkea hienoa on taas tulossa.

Segregaatio on iskenyt Hakunilaan kovaa ja muitakin ongelmia riittää roskaamisesta alkaen. Hevoshaan koulu lopetettiin ja terve koulurakennus sai purkutuomion ilman mitään järkevää syytä, ja nyt kipuillaan sen kanssa, että ei taas riitä oppilaspaikkoja. Ja se ostari on tuhruinen ja epäsiisti.

MUTTA nyt odotetaan ratikan tuuppaavan Hakunilaa nousuun. Kaupunki omistaa nyt myös yli puolet ostarin osakkeista, joten ehkä vihdoin saadaan ostoskeskuksen muutostyöt liikkeelle! Ratikan varsi kiinnostaa jo nyt isosti yrityksiä, ja alueen asunnoista on kysyntää – kunhan lopullinen rakentamispäätös 2023 tehdään. Palveluita on ilman muuta myös parannettava ja palveluverkkosuunnitelmassa otettava huomioon väkimäärän kasvu. Jo mainitsemani kaavarunko parantaa alueen liikenteen sujuvuutta. Hakunila liittyy ratikan myötä 100% paremmin yhteen Tikkurilan ja myös eteläpuolen Vaaralan sekä Helsingin Mellunmäen kanssa. Bussilla tätä ei saavuteta.

Potentiaaliahan on, eikä Haksi ole huono paikka nytkään. Luonto on lähellä, urheilupuisto hyvä, Sotungin lukio pieni mutta laadukas. Korkeiden betonikerrostalojen seiniä on myös elävöitetty hienosti erilaisilla muraaaleilla eli seinämaalauksilla. Yksi onkin taustallani otsikkokuvassa. Kiitos niistä!